MALMÖ FESTIVALEN

Ett varmt tack för stöd till material och utrustning riktar vi speciellt till Kungliga Patriotiska Sällskapet, C F Lundströms stiftelse, Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond, Skandia Idéer för livet samt Stiftelsen Olle Engkvist Byggmästare. BISAM är ett Arvsfondsprojekt.

Välkomna till BISAM och till Malmöfestivalen, den 11 augusti - 18 augusti 2017. Där öppnas BISAM´s interaktiva utställning. Vi ses i barnlandet på Lördagsplan mitt emot Malmö stadsbibliotek.

 

 

Tid: 11/8, 14/8 – 18/8 kl. 12.00-19.00, 12/8-13/8 kl. 11.00-19.00

Utställningen och alla kringaktiviteter pågår under hela festivalen. Utställningen innehåller även en app, som laddas ned, samt en bok, för de som är intresserade. Appen är en virtuell tipsrunda med frågor om honungsbinas komplexa liv. Boken kommer att finnas på plats och får lånas av besökarna och kan med fördel läsas i mysläshörnan och/eller användas för att hitta svaren som söks i appen. I utställningen byggs även myshörna in, där barnen kan sitta och läsa.

 

Bisam bygger en stor klocka (liknande Skalmans ät- och sov klocka). På den ser besökarna när det är dags för dagens olika event, såsom insektssafari, dagens trolleritrick, dagens dansklass mm för alla BISAM aktiviteter.

 

Bisam arrangerar en syateljé i tältet med minst 2 symaskiner varje dag. Här sys fröpåsar barnen kan ta med sig hem. Tyglapparna är färdigklippta och ska sys samman med raksöm.

 

Bisam arrangerar planteringsverksamhet som är uppdelad i två olika delar varje dag. Dels fröplantering, i pappmugg med jord, som man får ta med sig hem. Dels plantering av blommor i pallkragarna och i skor, kistor, gamla byråer.

 

Bisam arrangerar insektssafari två gånger per dag, 12.00-13.00 samt 15.00-16.00. En safariledare och två hjälpspårare leder en grupp barn (ca 20 st.) som utrustats med insektsburk med förstoringsglas samt en liten handspade. Efter ca 15-20 minuter återvänder gruppen till tältet. I tältet finns insektsakvarium, mikroskop samt böcker om insekter med de insamlade insekterna. Efter placeras insekterna tillbaks i sitt naturliga element.

 

Bisam bygger med hjälp av barnen en jättebidrottningen som ett ständigt pågående arbete som pågår under alla festivalens 8 dagar.

 

Bisam arrangerar Dansskola en gång per dag, 18.00-19.00, vid Bisam utställningen. Under en timme varje dag lärs dans ut. Grunden till binas kommunikation är genom dans. Det är från östafrikansk dans som dansskolan utgår i sin gestaltning. Bisam står för dansinstruktörer/pedagoger

 

 

Copyright © All Rights Reserved Hidde Iyo Dhaqan